Nieuwe SoliWeb Website

Nieuwe SoliWeb Website
Na een lange periode van concept, ontwerp, ontwikkeling en testen werd op 19/01/20 de nieuwe website voor SoliWeb.be gelanceerd. De nieuwe website maakt gebruik van veranderingen in design standaarden en is mobiel vriendelijk.

Websites upgrades omvatten onder andere:
 • Downloads
 • Portfolio (enkel van nieuwe ontwerpen)
 • Vernieuwd contact formulier
 • Blog

We zijn blij u vanaf heden op de vernieuwde website van dienst te mogen zijn en danken u voor het vertrouwen dat u in ons schenkt!

Nieuwe website voor movi.be

Nieuwe website voor movi.be

Contact verzoek:


Op 9/11/19 kreeg SoliWeb het verzoek van Movi computerbedrijf het verzoek om de oude bestaande website onder handen te nemen. SoliWeb werkt samen met dit bedrijf voor webhosting en domeingistratie. Deze oude website was een statische website op basis van HTML, en omvatte enkel als extra een contactformulier en basis bestelformulier voor verscheidene product categorieën. De website was tamelijk eenvoudig opgebouwd (maar deed zijn werk!) qua lay-out, en was wat betreft huidige website design standaarden verouderd.

Overleg:

Zoals altijd werd het overleg proces opgestart en na enkele e-mails heen en weer was er na enkele dagen een goed beeld van wat de nieuwe website moest kunnen, en bevatten.

De eisen waren als volgt:
 • Ééntalig
 • Bestaande menustructuur zoveel mogelijk behouden
 • Contactformulier met anti-spam
 • GDPR/AVG voldoening
 • Nieuwe webshop functie
 • Adequate site beveiliging & Onderhoud
 • SEO optimalisatie

Ontwikkeling:Vervolgens was het tijd om aan de slag te gaan. Na een 2-tal weken was een ruwe versie beschikbaar op een tijdelijke ontwikkelomgeving en de website eigenaar op de hoogte gebracht van de huidige status met verzoek om feedback. Deze feedback werd geïntegreerd en een goede week later was de nieuwe website klaar en werd opnieuw een bericht gestuurd dat de website klaar was voor aflevering.

De website kreeg groen licht om over te zetten naar de uiteindelijke website. Er werd een complete backup genomen van de oude website en een tijdelijke index pagina op het webdomein geplaatst dat de website in onderhoud was. Vervolgens was het tijd om de nieuwe website over te plaatsen naar de nieuwe omgeving. Er werd een backup genomen van de nieuwe website, deze werd geüpload naar het nieuwe domein en het herstelproces werd opgestart. Enkele minuten later was de website online.
De eigenaar werd op de hoogte gebracht, en kon nu aan de slag met het toevoegen van producten in de webshop. De eigenaar wenste ook dat SoliWeb instond voor beveiliging en onderhoud dus werd een onderhoudsovereenkomst afgesloten. Dit houdt in dat SoliWeb de website up-to-date houdt, eigenaar kan op elk moment verzoeken nieuwe inhoud toe te voegen of bestaande te wijzigen, website wordt actief beveiligd en gemonitord en we staan met raad en daad klaar. 

Duurtijd:Concept tot aflevering: 1 maand