Het ontwikkeling proces:

SoliWeb ontwerpt de websites op basis van het Joomla CMS (Content Management System). Om voor de ontwikkeling van een website gebruik te maken van een CMS, wordt het werk vereenvoudigd en versneld. Een CMS zorgt voor de achterliggende structuur van uw website waar men administratieve taken rond de website kan doen zoals onderhoud, nieuwe pagina's en artikels toevoegen, functionaliteit toevoegen of verwijderen.


Fase 1:

De eerste fase van het bouwproces draait rondt het uiterlijk van uw website. Op basis van het overleg gesprek gaan wordt een uiterlijk ontworpen en geinstalleerd op de CMS infrastructuur op een ontwikkeldomein (gebruikelijk een subdomein van het uiteindelijke domein), en wat dummy inhoud toevoegd zodat u een idee kan hebben van hoe de pagina's eruit komen te zien. Hierna krijgt u login gegevens waarmee u op de website zal kunnen inloggen om de voortgang te bekijken en opmerkingen te formuleren en te melden. Voldoet het uiterlijk aan uw wensen, dan gaat de tweede fase van start.

Fase 2:

De tweede fase van het bouwproces draait rond de inhoud die op de website zal worden getoond, en hoe deze zal worden getoond (menu structuur). Daaromtrent hebben we dus voldoende informatie nodig (tekst, afbeeldingen) en wie deze zal verschaffen. Na het verkrijgen van van deze informatie wordt de inhoud toegevoegd aan de website. Tijdens deze fase kan u ten allen tijde inloggen op de website met de u verschafte gegevens en de voortgant opvolgen. Wanneer dit proces is voltooid naar uw wensen, gaat de derde fase van start.

Fase 3

De derde fase draait rond functionaliteit. Dit wil zeggen, naast de verschillende pagina's met artikels, afbeeldingen etc... welke bijkomende functionaliteit wenst u op uw website (fotogallerij, contactformulier, support ticket systeem en dergelijke). Deze functionaliteitswensen heeft u kenbaar gemaakt tijdens het overleg gesprek. Wanneer deze functionaliteit ingebouwd en uw goedkeuring is verkregen is het bouwproces afgerond.

Oplevering:

Nadat uw goedkeuring is verkregen wordt een backup genomen van de volledige website op de ontwikkelomgeving en overgezet naar de eindelijke website. Daarna wordt een beheerderslogin aangemaakt en de controle over de website aan u overgedragen, en krijgt u de mogelijkheid dat SoliWeb echter het onderhoud van de website op zich neemt.

Meer info daar rond vind u op de "Onderhoud" pagina