Website Onderhoud

Na oplevering van uw website dient deze ook regelmatig onderhouden te worden. Zoniet zal uw website in verloop van tijd traag worden, verouderd en in het ergste geval prooi vallen aan een beveiligingsrisico. Ook dit onderhoud kan SoliWeb voor u verzorgen.

Wat houdt het onderhoud in?

Een CMS bevat alleen de basis infrastructuur om een website te bouwen en uw inhoud aan de bezoekers te tonen. Geavanceerde functionaliteit zoals fotogallerijen, webchat, support ticket systeem en dergelijke kan modulair worden ingebouwd op de website (hetzij via in functie beperkte gratis modules, hetzij via geavanceerde betalende modules). Deze modules moeten uiteraard ook samen met de website zelf regelmatig bijgewerkt worden om problemen te voorkomen.

Teneinde u niet met deze last op te zadelen kan SoliWeb deze taak van u tegen betaling overnemen, zodat u zich op uw primaire taak kan toelichten.
Onderstaande opties zijn inbegrepen in de onderhoudsformule (volgens afspraak)

  • Het updaten van uw CMS
  • Het updaten van de (betaalde) functionaliteit
  • Prioriteit ondersteuning bij problemen
  • Beveiliging en monitoring van uw CMS website
  • Nieuwe inhoud (pagina met vb artikel) toevoegen, slechts een kwestie van contact opnemen en te bespreken

Kostprijs

Hoeveel dit kost variƫert van de complexiteit van de website, de beschikbare (betaalde) extra functionaliteit en dergelijke. Het onderhoud wordt normaliter verschaft op jaarbasis, dit daar over het algemeen een domeinnaam en webruimte wordt geregistreerd voor de duur van een jaar. De onderhoudsformule gaat idealiter in op dezelfde datum als uw domeinregistratie, zodat u niet met 2 verschillende betalingen zit.